Kinderen en afscheid

Kinderen die in hun zorgeloze leven te maken krijgen met afscheid, hebben altijd onze bijzondere aandacht. Als zus of broer, als dochter of zoon of als klein- of achterkleinkind. Het is goed om kinderen een stem te geven, zodat ze hun vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen op een manier die bij hen past.

Je wilt als ouder je kind beschermen tegen verdriet, maar een kind voelt ook dat de sfeer in huis opeens anders is. De dagelijkse gang van zaken is veranderd, want iemand die dichtbij jullie stond, is er niet meer en dat zorgt voor verdriet. Kinderen willen op hun eigen manier deel uitmaken van dit proces en kunnen vaak heel goed aangeven wat ze wel of niet willen.

Een prachtige tekening, verhaaltjes voorlezen, een fotoboek maken en erover praten… het helpt kinderen bij het uiten van hun verdriet. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van werkmaterialen en boeken speciaal voor kinderen bij rouw. Een kind verdient het om gehoord te worden in de periode van de uitvaart. Maar ook daarna, want het gemis blijft.

Een overleden kind

“We hadden jou zoveel liefde willen geven, jou er zo graag bij gehad in ons leven. Het mocht niet zo zijn, dat doet enorm veel pijn. Jou vergeten kunnen we niet, we zullen moeten leren leven met dit grote verdriet...“ van de rouwkaart van Daan Verbunt.

Ouders horen geen afscheid te hoeven nemen van hun kind. Wij begeleiden vol liefde en discretie.

“Achter elke traan schuilt een glimlach van herinneringen”

foto kinderen en afscheid