Hoeveel kost een begrafenis?

Dit is een veel gestelde vraag, waarop we geen eenduidig antwoord kunnen geven. De kosten hangen af van uw wensen en/of keuzes en veelal van plaatselijke omstandigheden. Er zijn prijsverschillen tussen de verschillende crematoria en ook de grafrechten en begraafkosten variƫren per gemeente. De keuze voor een traditionele uitvaart of een afscheid in kleine familiekring is eveneens van invloed op de kosten. We denken graag met u mee over een passende en betaalbare uitvaart, ook bij een kleiner budget.

Lilan Habets foto team gastvrouwen

Verzekering of begrafenisfonds

U heeft altijd de mogelijkheid zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Deze vrije keuze is bij wet vastgelegd. Uitvaartverzekeraars of begrafenisfondsen werken vaak samen met vaste uitvaartondernemers of regelen zelf de uitvaart. Het is een misverstand te denken dat u door de verzekering vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer. Neem gerust contact met ons op. Wij zullen direct voor u uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en u een eerlijk advies geven.

Vormen van verzekering

Kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering is een geldbedrag verzekerd. Dit geld is beschikbaar voor nabestaanden wanneer u komt te overlijden. Nabestaanden kunnen zelf bepalen waar zij het geld dat beschikbaar komt voor uw uitvaart aan uitgeven. Bijvoorbeeld aan de begrafenis of crematie, de afscheidsdienst, de catering of het grafmonument.

Naturaverzekering

Dit betreft een zogeheten pakketverzekering en de uitvaart wordt geregeld zoals in de polis vermeld staat, met vastgestelde diensten en standaard producten. Als u andere wensen heeft, moet u hiervoor bijbetalen.

“Een uitvaart waar u troost uit kunt putten”