Hoeveel kost een begrafenis?

Dit is een veel gestelde vraag, waarop we geen eenduidig antwoord kunnen geven. De kosten hangen af van uw wensen en/of keuzes en veelal van plaatselijke omstandigheden. Er zijn prijsverschillen tussen de verschillende crematoria en ook de grafrechten en begraafkosten variƫren per gemeente. De keuze voor een traditionele uitvaart of een afscheid in kleine familiekring is eveneens van invloed op de kosten. We denken graag met u mee over een passende en betaalbare uitvaart, ook bij een kleiner budget.

U ontvangt in alle gevallen een duidelijke begroting van de te verwachten kosten, op basis van uw wensen en/of keuzes. Bij een voorgesprek kunt u een offerte aanvragen.

foto gastvrouwen met mand

Verzekering of begrafenisfonds

U heeft altijd de mogelijkheid zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Deze vrije keuze is bij wet vastgelegd. Uitvaartverzekeraars of begrafenisfondsen werken vaak samen met vaste uitvaartondernemers of regelen zelf de uitvaart. Het is een misverstand te denken dat u door de verzekering vastzit aan een bepaalde uitvaartondernemer, ongeacht waar u verzekerd bent.

Vormen van verzekering

Kapitaalverzekering

Bij deze verzekeringsvorm krijgen nabestaanden het verzekerde geldbedrag uitgekeerd.

Naturaverzekering

Dit betreft een zogeheten pakketverzekering en de uitvaart wordt geregeld zoals in de polis vermeld staat, met vastgestelde diensten en standaard producten. Als u andere wensen heeft, moet u hiervoor bijbetalen.

Kiest u ervoor de uitvaart door Lilian Habets Uitvaarten te laten verzorgen, dan vragen wij bij uw verzekering of begrafenisfonds op wat de waarde van uw kapitaal- of naturaverzekering is.

“Een uitvaart waar u troost uit kunt putten”