Uitvaartlocatie

Bij een uitvaartlocatie denk je wellicht al snel aan de kerk of de aula van een crematorium. De keuze wordt gemaakt door de religieuze achtergrond van de overledene of om praktische redenen. Echter zijn er ook vele andere mooie locaties die openstaan voor het organiseren van een uitvaart. Wij willen u graag adviseren want de locatie speelt een essentiƫle rol in de sfeer en de uitvoering van de uitvaartceremonie.

Kaarten

We geven veel aandacht aan het maken van een rouwbrief en prentjes. We beginnen met een standaard voorbeeld of met een blanco vel papier. Door te luisteren naar nabestaanden maken we een uniek en persoonlijk ontwerp. We zoeken samen naar afbeeldingen en teksten die bij de overledene passen. Voor velen is dit een laatste tastbare herinnering.

“Ieder mens is uniek in karakter, emoties, denken, doen en wensen”

Lilan Habets fot mand

Kisten

Het uitzoeken van een kist is een emotioneel moment. Dit is anders dan het kiezen van bloemen. Immers, die heeft u wel vaker uitgezocht en ze geven een warm gevoel. Toch draagt de keuze van een kist bij aan de sfeer en persoonlijkheid van het afscheid. Verschillende vormen, kleuren en stijlen zijn mogelijk en vertellen iets over de overledene.

Verzorging

De verzorging van de overledene, het klaar maken voor de laatste reis: natuurlijk kunt u dat uit handen geven als u dat wilt. Na het overlijden van uw dierbare wilt u dat de verzorging op een professionele, maar ook persoonlijke manier gebeurt. U kunt van onze deskundigheid gebruik maken en de verzorging aan ons toevertrouwen. Maar het is ook mooi om de laatste verzorging zelf, of samen met ons, te geven. We kunnen u hierbij begeleiden. Het geven van een laatste verzorging is vaak heel mooi en liefdevol.

Als u liever niet zelf helpt met de laatste verzorging, hoeft dat natuurlijk niet. Of misschien wilt u er alleen maar bij zijn of bijvoorbeeld slechts helpen bij het aanbrengen van cosmetica. U kunt zelf bepalen hoe ver u wilt gaan.

Lilan Habets foto bloemen