Voorbespreking - wensenboekje

Denkt u er wel eens over na hoe uw uitvaart eruit moet zien? Voor nabestaanden kan dit van grote betekenis zijn. Het kan rust geven als er geen twijfel bestaat over uw wensen. Als er meer nabestaanden achterblijven, zijn er ook meerdere meningen.

U kunt nadenken over de dingen die u wilt, maar ook over de dingen die u echt niet wilt. Als uw keuzes vastliggen, is er meer tijd over om in alle rust afscheid te nemen. U kunt contact met ons opnemen om samen een wensenboekje in te vullen. Een wensenboekje vervangt geen testament waarin de nalatenschap wordt beschreven. Het wensenboekje is een wilsbeschikking die uw laatste wil beschrijft met betrekking tot alle aspecten van uw uitvaart.

In het wensboekje komen vragen aan de orde zoals begraven of cremeren, as bestemming, maar ook keuze van muziek of bloemen en de adressenlijst voor de rouwbrieven. Tegenwoordig is er veel mogelijk om uw persoonlijke wensen te vervullen. Voor terminaal zieken geeft het vaak rust als zij met de uitvaartbegeleidster hebben gesproken, zodat ze weten dat hun uitvaart in goede handen is.

“Een uitvaart weerspiegelt het leven”

Er zijn geen kosten verbonden aan het opstellen van een wensenboekje.

foto kaarsen met kruis